Лесна салата с риба тон

by msabev

Салатата с риба тон е едно от най-бързите и здравословния ястия. Може да се яде по всевъзможни начини: между две парчета хляб, върху сухар, върху маруля или директно от купата. Ако искате да подобрите още повече представянето си, използвайте раба тон със зехтин. Ще се изненадате колко много допълнителни аромати ще получите от този вид консерва.

Лесна салата с риба тон

Принтирай
Порции: 1 Готвене:
Хранителни стойности 899 калории 54 грама мазнини
Рейтинг 5.0/5
( 1 гласа )

Съставки

  • 225 гр. риба тон от консерва (или сьомга)
  • 2 лъжици зехтин (около 30гр.)
  • 3 яйца (около 150гр.)
  • 20 маслини (около 60гр.)
  • 3 домата или мини домати (около 300гр.)
  • 1 глава червен лук (около 100гр.)
  • 70гр. салата микс (или спаначени листа)
  • Опция: малко сол
  • Опция: малко пипер (около 3/4 лъжица)
  • Опция: малко сух босилек (около 1/2 лъжица)

Инструкции

  1. Поставете тенджера с вода да заври на висока температура
  2. Намалете температурата
  3. Добавете яйцата и ги оставете за 8-10 минути
  4. През това време измийте доматите и салатата. Нарежете доматите и ги смесете със салатата в купа
  5. Обелете и нарежете лука. Добавете го заедно с отцедената риба тон и маслините в купата
  6. Когато яйцата са готови, изстудете ги, обелете и ги добавете в купата
  7. Добавете зехтин, сол, пипер и босилек на вкус
Направихте ли рецептата?
Ще се радваме да ни тагнете в Instagram @apetitno
0 comment
0

Може да харесате и...

Leave a Comment